Manager inkoop & facilitair

Voor ons hoofdkantoor in Terneuzen zijn wij op zoek naar een Manager Inkoop & Facilitair die de drijvende kracht wordt achter de inkoop en facilitaire zaken binnen de Syndus Group. Ben jij die ervaren inkoopprofessional met leidinggevende ervaring en vind je het een uitdaging om bij te dragen aan het rendement van onze groeiende organisatie? Dan willen wij graag kennis met je maken!

Wat doe je als Manager Inkoop & Facilitair?

In deze functie geef je leiding aan de afdeling Inkoop & Facilitair en ben je verantwoordelijk voor de inkoopactiviteiten en het contractmanagement binnen de Syndus Group. Syndus Group heeft momenteel een jaarlijkse inkoopspend van circa 50 miljoen euro en onze groeiambities vragen om verdere professionalisering van het inkoopproces. Je evalueert je het huidige inkoopproces, identificeer je mogelijkheden voor kostenbesparing en zorg je voor structuur door te plannen en procedures op te stellen. Je implementeert een organisatie breed inkoopbeleid, beoordeelt offertes, voert onderhandelingen, stelt contracten op en beheert deze. Daarnaast optimaliseer je de providerboog om aantoonbare efficiëntieslagen te realiseren, binnen de kaders van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord inkopen.

Daarnaast geef je leiding aan diverse facilitaire medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het beheer en onderhoud van gebouwen en gebouw gebonden installaties, het wagenpark en transport, schoonmaak, beveiliging, groenvoorziening en afvalverwerking. Onze organisatie beschikt over ruim 7 panden verspreid over verschillende locaties, exclusief vaste klantlocaties.

Hoe ziet jouw werkplek eruit?

Als Manager Inkoop & Facilitair ben je verantwoordelijk voor de afdeling Inkoop & Facilitair binnen de Syndus Group en voer jij jouw werkzaamheden uit vanaf ons (nieuwe) hoofdkantoor in Terneuzen. Je maakt onderdeel uit van diverse teams: Het Management Team met verantwoordelijk voor het beleid binnen de organisatie, het team van gebouwbeheerders, het team van decentrale inkopers/bestellers en uiteraard op de eerste plaats jouw eigen team van Inkoop & Facilitair. Binnen de verschillende settings ben jij een inspirerend leidinggevende die in staat is om een beweging op gang te brengen en mensen te motiveren om gezamenlijk doelen te behalen. Uiteraard heb je dagelijks ook externe contacten met klanten en leveranciers.

Waarom is dit iets voor jou?

Je bent een zelfverzekerde en assertieve inkoopmanager die het inkoopbeleid naar een hoger niveau weet te brengen. Je hebt een echte hands-on mentaliteit en streeft naar het boeken van resultaat. Je bent een zelfstarter en complexiteit is voor jou eerder een uitdaging dan een probleem. Daarnaast beschik je over:

  • Een hbo-diploma in een technische of commerciële richting en aanvullende opleidingen en trainingen op het gebied van inkoopmanagement (Nevi 1/Nevi 2);
  • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in een functie als inkoopmanager binnen een technische werkomgeving;
  • Cijfermatig inzicht en analytisch vermogen;
  • Uitstekende communicatieve- en onderhandelingsvaardigheden in het Nederlands en Engels;
  • Uitstekende vaardigheden op het gebied van management & organisatie.
     

Wat hebben wij jou te bieden?

  • Een goed salaris en een winstdelingsregeling bij positief bedrijfsresultaat;
  • Een fulltime functie voor 40 uur per week;
  • Een auto, smartphone en laptop van de zaak;
  • 27 vakantiedagen en 13 adv dagen;
  • Ontwikkelingsmogelijkheden. Jij moet de kansen alleen met beide handen vastgrijpen;
  • Een goede pensioenregeling via PME en een premievrije aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering;
  • Én veel leuke extra’s. Denk aan een jaarlijks budget om te besteden aan jouw vitaliteit en gezondheid, een loyaliteitsbonus en gezellige bedrijfsfeestjes.
     

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Wie zijn wij? 

Syndus Group is een middelgrote organisatie met ongeveer 450 medewerkers. Onze hoofdactiviteiten zijn te verdelen in vijf branches: levering van kunststof leidingsystemen en kunststof veiligheidspoorten (Amerplastics), de verhuur van industriële machines en gereedschappen (Arentis), de bouw van staalconstructies (Ferris), de productie van kunststof looproosters en - constructies (Fiberstruct) en een teken- en engineeringskantoor (Konstruktis). 

Enthousiast geworden?

Laat het ons weten en stuur een bericht naar vacatures@syndus.com. Voor inhoudelijke vragen over deze functie kun je contact opnemen met onze collega Anniek van den Dool (HR-businesspartner) via tel. +31 115 644 619 of WhatsApp via https://wa.me/31653280918.

Type Regulier
Soort dienstverband Fulltime
Opleidingsniveau HBO
Arbeidstijd 0,0
Plaatsingsdatum 13-06-2024
Locatie Terneuzen

Senna Riemens

Coporate recruiter
+31 115 644 622