Administratief medewerker

Bij Arentis in Terneuzen zijn we op zoek naar een enthousiaste administratief medewerker die ook receptiewerkzaamheden oppakt. Als administratief medewerker ben je het visitekaartje van onze organisatie. Je neemt de telefoon aan, verbindt door en ontvangt bezoekers op ons kantoor aan de Industrieweg 34. Daarnaast zorg je ervoor dat e-mails in de centrale mailbox bij de juiste afdeling terechtkomen. Maar je hebt ook affiniteit met cijfers. Het factureren van orders is ook onderdeel van de werkzaamheden.

Wat zijn jouw verantwoordelijkheden?

  • Receptiewerkzaamheden, waaronder het opnemen van de telefoon en ontvangst van bezoekers.
  • Cruciale rol in het foutloos en tijdig factureren van orders. Je werkt nauw samen met collega’s van verschillende afdelingen en onze klanten om ervoor te zorgen dat facturatie soepel verloopt.
  • Ondersteuning bij personeelsaanmeldingen en urenadministratie. Integriteit bij het verwerken van (persoonlijke) informatie is hierbij van groot belang.

Hoe ziet jouw werkplek eruit?

Je bent werkzaam bij onze werkmaatschappij Arentis vanaf ons kantoor in Terneuzen. Dagelijks werk je samen met een klein en gezellig team en rapporteer je rechtstreeks aan Fokke Roelofs, hoofd administratie.

Waarom is dit iets voor jou?

Klantcontact en werken met cijfers geeft jouw energie en je hebt er plezier in om zaken nauwkeurig uit te zoeken. Je houdt het overzicht en kan als geen ander verbanden leggen. Daarnaast kom je het beste tot jouw recht in een dynamische omgeving én:

  • Je hebt minimaal 1 jaar ervaring in een soortgelijke functie;
  • Heb je affiniteit met administratieve werkzaamheden;
  • Je hebt goede mondelinge en communicatieve vaardigheden.
  • Goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in het Engels (Frans en Duits zijn een pluspunt).
  • Ben je 32-40 uur per week beschikbaar.

Wat hebben wij jou te bieden?

  • Een goed salaris conform CAO Metalektro;
  • 27 vakantiedagen en 13 adv dagen. Tel maar uit!;
  • De mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen door het volgen van trainingen en aanvullende opleidingen in jouw vakgebied;
  • Een goede pensioenregeling via PME en een premievrije aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering;
  • Én veel leuke extra’s. Denk aan een jaarlijks budget om te besteden aan jouw vitaliteit en gezondheid, een loyaliteitsbonus en gezellige bedrijfsfeestjes.
     

De eerste 12 maanden van het dienstverband verlopen via een uitzendbureau, met als doel om bij geschiktheid over te gaan naar een dienstverband via Syndus Group.

Wie zijn wij?

Arentis, onderdeel van de Syndus Group, verhuurt een totaalpakket aan industriële machines en gereedschappen. De hoofdactiviteiten zijn gericht op verticaal en horizontaal transport en het leveren van kranen, machines, materieel en industriële gereedschappen voor onder andere de sectoren industrie, bouw, chemie en petrochemie. Arentis is de grootste werkmaatschappij van de groep met zo’n 210 medewerkers. We zijn gezellige samenwerkers en hebben de klant hoog in ons vaandel staan! 

Solliciteren?

Past deze vacature bij jouw motivatie? Solliciteer dan via vacatures@syndus.com. Heb je een vraag of wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met Senna Riemens (corporate recruiter) via +31 115 644 622 of WhatsApp via https://wa.me/31618950942.

Type Regulier
Soort dienstverband Parttime
Arbeidstijd 28,0
Plaatsingsdatum 25-07-2023
Locatie Terneuzen

Senna Riemens

Corporate recruiter
+31 115 644 622