Facturatie medewerker Tools

Is het jouw passie om de facturatie van A tot Z te verzorgen en alles tot in de puntjes in orde te hebben? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor onze Arentis Tools zijn we op zoek naar een facturatie medewerker voor minimaal 32 uur per week.

Wat zijn jouw verantwoordelijkheden?

Als facturatie medewerker Tools ben je verantwoordelijk voor het factureren van uitgevoerde werkzaamheden en huurartikelen van Arentis Tools. Je levert een belangrijke bijdrage aan dit proces, want zonder facturatie volgt er geen betaling.

Je zorgt ervoor dat de facturatie up to date blijft en dat we tijdig factureren. Je bewaakt de gestelde termijnen van het proces en hebt er plezier in om zaken nauwkeurig uit te zoeken. Je bent zelfstandig ingesteld, want je bent verantwoordelijk voor de facturatie van enkele klanten. Vrijwel dagelijks heb je contact met onze klanten per telefoon en per mail. Je bent communicatief vaardig, want we willen onze klanten natuurlijk altijd service gericht te woord staan!

We werken met het AES systeem en AX Windows Dynamics. Natuurlijk is het een pré als je al enige (werk)ervaring hebt met deze systemen.

Hoe ziet jouw werkplek eruit?

Je bent werkzaam bij onze werkmaatschappij Arentis. Dit is een dynamische organisatie die continu in ontwikkeling is. Onze locaties zijn gevestigd in Terneuzen, Hoogvliet en Drachten. Je bent zelf werkzaam op ons kantoor gevestigd op het Maintenance Value Park in Terneuzen. Je hebt een grote mate van zelfstandigheid om jouw werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Daarnaast heb je dagelijks veel contact met jouw collega’s op de vestiging.

Arentis, onderdeel van de Syndus Group, verhuurt een totaalpakket aan industriële machines en gereedschappen. De hoofdactiviteiten zijn gericht op verticaal en horizontaal transport en het leveren van kranen, machines en materieel voor onder andere de sectoren industrie, bouw, chemie en petrochemie.

Waarom is dit iets voor jou?

  • Je beschikt over een afgeronde MBO-niveau 3 opleiding bij voorkeur in een financiële of administratieve richting;
  • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
  • Klantgericht, zelfstandig, punctueel en accuraat zijn kenmerken die bij jou passen.

Wat hebben wij jou te bieden?

Een afwisselende, fulltime baan binnen een groeiend, toekomstgericht bedrijf waarbij jouw eigen inbreng gewaardeerd wordt. Daarnaast bieden wij:

  • Een goed salaris;
  • 27 vakantiedagen en 13 adv dagen. Tel maar uit!;
  • Een goede pensioenregeling via PME, zodat je ook op je oude dag kan genieten;
  • Een loyaliteitsbonus. Afhankelijk van het aantal dienstjaren;
  • Een premievrije aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering;
  • Én veel leuke extra’s. Denk aan een collectieve zorgverzekering bij CZ, korting op jouw fitnessabonnement bij Bodyline en een duurzaam inzetbaarheidsbudget.

Enthousiast geworden?

Waar wacht je nog op?! Laat het ons weten en solliciteer direct via vacatures@syndus.com. Voor meer informatie neem contact op met onze collega Nic Heijens (bedrijfsleider Tools) via tel. +31 115 644 694. 

Type Regulier
Soort dienstverband Fulltime
Opleidingsniveau MBO
Arbeidstijd 32,0
Plaatsingsdatum 29-03-2023
Sluitingsdatum 01-05-2023
Locatie Terneuzen

Senna Riemens

Corporate Recruiter
+31 115 644 622