Casemanager verzuim

Ben jij een ambitieuze en gedreven verzuimspecialist en toe aan een nieuwe uitdaging? Heb jij passie voor dit vakgebied en krijg je energie van het ontrafelen van verzuimproblematiek? Dan willen we graag kennis met je maken! Bij Syndus Group zijn we op zoek naar een Casemanager verzuim voor minimaal 24 uur in de week.

Wat zijn jouw verantwoordelijkheden?

De Wet verbetering Poortwachter en het eigen risicodragerschap kent geen geheimen voor jou. Je vindt het leuk om met je voeten in de klei te staan en geeft jouw advies over de lopende verzuimdossiers. Je begeleidt het re-integratieproces samen met de leidinggevende en bent de specialist en dus het eerste aanspreekpunt voor alle collega’s voor vragen op het gebied van verzuim en preventie.

Je hebt individuele gesprekken met (verzuimende) medewerkers, onderneemt op tijd actie op dossiers waar nodig en coacht leidinggevenden in het verzuimproces, maar leert ze ook met een preventieve bril te kijken naar duurzame inzetbaarheid. Je pakt praktische vraagstukken op, zoals bijvoorbeeld het inplannen van preventief spreekuur bij de bedrijfsarts, staat in voor vragen op het gebied van ergonomie en organiseert werkplekonderzoeken.

Als Casemanager verzuim bij Syndus Group doe je meer… Je adviseert de organisatie op het gebied van vraagstukken die betrekking hebben op verzuim en inzetbaarheid. Dit kan een eenvoudige vraag zijn, maar vaak zit er meer achter. Jij kijkt verder dan “het verzuimpercentage moet naar beneden” en denkt actief mee met hoe we structureel de inzetbaarheid kunnen verhogen. Samen met jouw willen we vorm geven aan het verzuimbeleid!

Het team

Je komt te werken op ons kantoor in Terneuzen. Ons HR-team bestaat uit 7 collega’s. Anniek en Ivo zijn onze HR Business Partners. Daarnaast zijn er twee specialisten. Karin vervult de functie van Talentmanager en Senna de functie van Corporate Recruiter. Daarbij hebben we twee HR-Medewerkers, Marian en Valerie en een Salarisadministrateur, Belinda. Wij zijn goede sparringpartners en helpen elkaar graag een stapje verder. Naast het dagelijkse contact met jouw directe collega’s heb je ook veelvuldig contact met andere afdelingen binnen de verschillende organisatiedelen van Syndus Group. Jij bent tenslotte de adviseur met een duidelijke visie op het gebied van verzuim.

Syndus Group is een middelgrote organisatie met ongeveer 450 medewerkers. De organisatie groeit en is volop in ontwikkeling. Met onze ambitie om te groeien begrijp jij wel dat aandacht voor verzuim, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid belangrijk is.

Waarom is dit iets voor jou?

Voor deze functie zijn we op zoek naar een nuchtere en praktische collega met een frisse kijk op het vakgebied. Je bent een plezierige gesprekspartner die met overtuigingskracht en enthousiasme bijdraagt aan de veranderingen binnen de organisatie en het beheersbaar houden van het ziekteverzuim. Daarbij ben je alert, assertief en jezelf bewust van jouw rol. Verder beschik je over:

  • Een Hbo-diploma, bij voorkeur in de richting van HRM; 

  • Enkele jaren werkervaring in een soortgelijke rol. Je bent een aantoonbare specialist op het gebied van verzuim;

  • Advieskracht. Je weet hoe je veranderingen in gang kan zetten en weet anderen daarin mee te krijgen. Daarbij heb je gevoel bij de organisatie en haar rol als werkgever.

Wat hebben wij jou te bieden?

Een aantrekkelijke, zelfstandige functie bij een binnen een groeiend, toekomstgericht bedrijf waarbij eigen initiatief en meedenken over nieuwe ontwikkelingen gestimuleerd wordt. Daarnaast:

  • Een goed salaris;
  • Een parttime functie voor minimaal 24 uur per week;
  • 27 vakantiedagen en 13 adv dagen. Tel maar uit!;
  • Een goede pensioenregeling via PME, zodat je ook op je oude dag kan genieten;
  • Een loyaliteitsbonus. Afhankelijk van het aantal dienstjaren;
  • Een premievrije aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering;
  • De mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen door het volgen van trainingen en aanvullende opleidingen in jouw vakgebied;
  • En veel leuke extra’s. Denk aan een collectieve zorgverzekering bij CZ, korting op jouw fitnessabonnement bij Bodyline en een duurzaam inzetbaarheidsbudget.

Word jij onze nieuwe collega?

De HR-afdeling is volop in ontwikkeling en daarbij kunnen we jouw kennis en ervaring goed gebruiken! Solliciteer direct via de knop 'Ik wil solliciteren'. Voor meer informatie neem contact op met onze collega Anniek van den Dool (HR Business Partner) via tel. 0031 (0)115 644 619.

Type Regulier
Soort dienstverband Parttime
Opleidingsniveau HBO
Arbeidstijd 40,0
Plaatsingsdatum 20-02-2023
Sluitingsdatum 19-04-2023
Locatie Terneuzen

Senna Riemens

Corporate Recruiter
+31 115 644 622