Manager Inkoop & Facilitair

Voor ons hoofdkantoor in Terneuzen zijn wij per direct op zoek naar een fulltime Manager Inkoop & Facilitair die de drijvende kracht wordt en verantwoordelijk is voor de inkoop binnen Syndus Group. Heb je ervaring als inkoper in de technische branche en vind je het een uitdaging om jezelf vast te bijten in overeenkomsten en contracten om die zo goed mogelijk te benutten? Dan willen wij graag kennis met je maken!

Wat doe je als Manager Inkoop & Facilitair?

In deze functie ben je verantwoordelijk voor de inkoopactiviteiten en het contractmanagement van de Syndus Group. De Manager Inkoop & Facilitair heeft kennis van hard- en soft-services. Je bent namelijk verantwoordelijkheid voor technische aspecten zoals onderhoud, reparatie en beheer van gebouw gebonden installaties alsmede voor het wagenpark, transport, meubilair, multifunctionals, schoonmaak, beveiliging, groenvoorziening, verhuizingen en afvalverwerking. Het ondersteunen bij de inkoop van handelsgoederen (grondstoffen, machines en materieel) en diensten (labour en subcontracting) vallen eveneens onder de verantwoordelijkheid van de functie. Voor jouw beeldvorming: Syndus Group beschikt momenteel over een jaarlijkse inkoopspend van circa 50 miljoen euro en de groeiambities noodzaakt ons tot verdere professionalisering.

Als eerste Manager Inkoop & Facilitair binnen Syndus evalueer jij het huidige inkoopproces, identificeer je kostenbesparingen, zorg jij daarbij voor structuur met plannen en procedures en een gedegen aanpak ter implementatie van een op onderdelen organisatie breed inkoopbeleid. Je bent in staat om offertes te beoordelen, onderhandelingen te voeren, contracten op te stellen en om deze contracten te managen. Dit met de doelstelling om een aantoonbare efficiëntieslag te kunnen maken binnen de kaders van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord inkopen.

Hoe ziet jouw werkplek eruit?

Als Manager Inkoop & Facilitair kom je werken bij de Syndus Group, waar meerdere werkmaatschappijen onder vallen. In jouw team zitten o.a. een installatie – en werkverantwoordelijke en interieurverzorgers die een groot deel van de gebouw- en terrein gebonden dienstverlening voor hun rekening nemen. Uiteraard zijn er binnen de werkmaatschappijen, naast de gebouwbeheerders, diverse collega’s actief op het afroepen en bestellen van producten en diensten waarmee jij functionele lijnen onderhoudt. Naast het vele intern contact heb je ook dagelijks contact met klanten en leveranciers. Jouw werkzaamheden voer je uit vanaf ons hoofdkantoor in Terneuzen.  

Syndus Group is een middelgrote organisatie met ongeveer 450 medewerkers. Onze hoofdactiviteiten zijn te verdelen in vijf branches: levering van kunststof leidingsystemen en kunststof veiligheidspoorten (Amerplastics), de verhuur van industriële machines en gereedschappen (Arentis), de bouw van staalconstructies (Ferris), de productie van kunststof looproosters en - constructies (Fiberstruct) en een teken- en engineeringskantoor (Konstruktis). 

Waarom is dit iets voor jou?

Je bent een zelfverzekerde en assertieve inkoopmanager die het inkoopbeleid naar een hoger niveau weet te brengen. Je hebt een echte hands-on mentaliteit en streeft naar het boeken van resultaat. Je bent een zelfstarter en complexiteit is voor jou eerder een uitdaging dan een probleem. Daarnaast beschik je over:

  • Een Hbo-diploma in een technische of commerciële richting;
  • Aanvullende opleidingen en trainingen op het gebied van inkoopmanagement;
  • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in een functie als inkoopmanager binnen een technische werkomgeving;
  • Cijfermatig inzicht en analytisch vermogen;
  • Uitstekende communicatieve- en onderhandelingsvaardigheden in het Nederlands en Engels.

Wat hebben wij jou te bieden?

Een zeer veelzijdige, uitdagende én dynamische baan binnen een professionele omgeving. Binnen de organisatie heerst een open, toegankelijke sfeer. Daarnaast bieden we jou:

  • Een goed salaris;
  • Een winstdelingsregeling bij positief bedrijfsresultaat;
  • Een fulltime functie voor 40 uur per week;
  • Een auto, smartphone en laptop van de zaak;
  • 27 vakantiedagen en 13 adv dagen. Lees: een goede balans tussen werk en privé;
  • Een goede pensioenregeling via PME, zodat je ook op je oude dag kan genieten;
  • Een loyaliteitsbonus. Afhankelijk van het aantal dienstjaren;
  • Ontwikkelingsmogelijkheden. Jij moet de kansen alleen met beide handen vast grijpen;
  • Én veel leuke extra’s. Denk aan een collectieve zorgverzekering bij CZ, korting op jouw fitnessabonnement bij Bodyline en een duurzaam inzetbaarheidsbudget.

Een assessment zal onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Enthousiast geworden?

Laat het ons weten en solliciteer direct via de knop ‘Ik wil solliciteren’. Voor inhoudelijke vragen over deze functie kun je contact opnemen met onze collega Senna Riemens (Corporate Recruiter) op 0115-644622.

Type Regulier
Soort dienstverband Fulltime
Opleidingsniveau HBO
Arbeidstijd 40,0
Plaatsingsdatum 17-02-2023
Locatie Terneuzen

Senna Riemens

Corporate Recruiter
+31 115 644 622