IT Manager

Krijg jij energie van het ontwikkelen en implementeren van IT-beleid binnen een technisch, commerciële organisatie? Lijkt het je gaaf om de wensen vanuit de organisatie te vertalen naar IT-oplossingen en om IT-processen continu te verbeteren? Dan willen we graag kennis met je maken!

Wat je doet als IT Manager?

Het betreft een veelzijdige en uitdagende functie. Als Manager IT stuur je complexe projecten aan die het hart van de business raken. Met jouw scherpe oog voor bedrijfsprocessen, software en informatiesystemen trek je elk IT-traject naar een hoger plan. Je ontwikkelt en implementeert IT-beleid om werkprocessen te optimaliseren. Je houdt met alles rekening, bijvoorbeeld: de interne communicatie, de AVG-wetgeving, het betrekken van stakeholders en het opleiden van gebruikers. Daarmee heb jij het talent en de overtuigingskracht om onze collega’s mee te nemen in veranderingen.

Je houdt trends in de gaten, doet voorspellingen en neemt op basis daarvan beslissingen op operationeel, tactisch en strategisch gebied. Je houdt je bezig met het maken van strategische keuzes op het gebied van applicatiebeheer, de technische infrastructuur en onderwerpen zoals bijvoorbeeld cyber security en back-up & recovery. Daarnaast vervul je een belangrijke rol bij de implementatie van een nieuw ERP systeem. Dagelijks lever je met jouw team een belangrijke bijdrage aan het continu verbeteren van het IT beleid binnen onze organisatie. 

Hoe ziet jouw werkplek eruit?

Als IT Manager ben je eindverantwoordelijk voor de IT-afdeling. Je geeft leiding aan een team van ERP applicatiebeheerders en aan de andere kant technisch applicatiebeheerders. Je maakt onderdeel uit van het MT. Als IT manager deel je jouw inzichten en vertegenwoordig je IT in verschillende project- en stuurgroepen. In deze functie ben je werkzaam vanuit ons hoofdkantoor in Terneuzen.

Syndus Group is een middelgrote organisatie met ongeveer 450 medewerkers. Onze hoofdactiviteiten zijn te verdelen in vijf branches: levering van kunststof leidingsystemen en kunststof veiligheidspoorten (Amerplastics), de verhuur van industriële machines en gereedschappen (Arentis), de bouw van staalconstructies (Ferris), de productie van kunststof looproosters en - constructies (Fiberstruct) en een teken- en engineeringskantoor (Konstruktis). 

Waarom is dit iets voor jou?

In deze functie draait alles om teamwerk en organisatie. Je brengt mensen samen, formeert een teamvisie en motiveert collega’s om het beste uit zichzelf te halen. Je bent goed in staat om overzicht te houden en samen met je team duidelijke prioriteiten te stellen. Daarnaast beschik je over:

  • Een HBO/WO diploma in de richting van bedrijfskunde of een business gerelateerde IT opleiding;
  • Kennis en ervaring met optimalisatie van bedrijfsprocessen in ERP;
  • Kennis en ervaring met implementatie en optimalisatie van bedrijfsprocessen binnen de IT omgeving;
  • Conceptueel denkvermogen. Je bent sterk in het leggen van verbanden en het bedenken van gepaste en creatieve oplossingen;
  • Aantoonbare leidinggevende kwaliteiten.

Dit zoek jij in een baan:

Je vervult een uitdagende functie binnen een hands on organisatie waarin de lijntjes kort zijn. Daarnaast bieden wij jou:

  • Een goed salaris en een winstdelingsregeling bij positief resultaat;
  • Een auto, smartphone en laptop van de zaak;
  • 27 vakantiedagen en 13 adv dagen. Tel maar uit!;
  • Een goede pensioenregeling via PME, zodat je ook op je oude dag kan genieten;
  • Een loyaliteitsbonus. Afhankelijk van het aantal dienstjaren;
  • Een premievrije aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering;
  • Ontwikkelingsmogelijkheden. Jij moet de kansen alleen met beide handen vast grijpen;
  • Én veel leuke extra’s. Denk aan een collectieve zorgverzekering bij CZ, korting op jouw fitness abonnement bij Bodyline en een duurzaam inzetbaarheidsbudget.

Een assessment zal onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.

Enthousiast geworden?

Laat het ons weten en solliciteer direct via de knop 'Ik wil solliciteren'. Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze collega Thomas Duijvesteijn (directeur ICT)  via tel. 0031 (0)115 644 635.

Type Regulier
Soort dienstverband Fulltime
Opleidingsniveau HBO
Arbeidstijd 40,0
Plaatsingsdatum 15-02-2023
Sluitingsdatum 17-05-2023
Locatie Terneuzen

Senna Riemens

Corporate Recruiter
+31 115 644 622