Adviseur verzuim en inzetbaarheid

Ben jij een ambitieuze en gedreven verzuimspecialist die toe is aan een nieuwe uitdaging? Als Adviseur verzuim en inzetbaarheid bij Syndus Group doe je meer… In deze rol lever je een waardevolle bijdrage op het gebied van verzuim, vitaliteit én duurzame inzetbaarheid! Krijg jij energie van het ontrafelen van verzuimproblematiek en heb jij passie voor vitaliteit in relatie tot medewerkers en duurzame inzetbaarheid in het kader van een leven lang werken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen als Adviseur verzuim en inzetbaarheid bij Syndus Group?

Als Adviseur verzuim en inzetbaarheid ben je (mede) verantwoordelijk voor het ontwikkelen, implementeren, coördineren, uitvoeren én opvolgen van beleid binnen de thema’s verzuim, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Van hieruit ondersteun, begeleid en adviseer je de directie en het lijnmanagement met vraagstukken op strategisch-, tactisch- en operationeel gebied. Jij bent de specialist!

Een greep uit jouw werkzaamheden:

  • Het managen van verzuim binnen de organisatie. Denk hierbij aan de opvolging van kort- en langdurige verzuimdossiers, preventief beleid voeren (risicomanagement), mediation en het adviseren van én de nauwe samenwerking met de HR-Business Partners, de directie en het management;
  • Het opvolgen van de wet- en regelgeving in dit vakgebied. Denk hierbij aan de Wet Verbetering Poortwachter en eigen risicodragerschap;
  • Het opvolgen van en adviseren over vraagstukken in relatie tot ergonomie;
  • Het ontwikkelen van een duurzaam inzetbaarheidsbeleid;
  • Managementinformatie op gebied van verzuim analyseren, opleveren en daarover verbetervoorstellen doen. Denken in kansen en niet in beperkingen!

Het team

Als Adviseur verzuim en inzetbaarheid kom je werken op ons kantoor in Terneuzen. Ons HR-team bestaat uit 7 collega’s. Anniek en Ivo zijn onze HR-Business Partners. Daarnaast hebben we twee specialisten. Karin vervult de functie van Talentmanager en Senna de functie van Corporate Recruiter. Daarbij hebben we twee HR-Medewerkers, Marian en Valerie en een Salarisadministrateur, Belinda. Wij zijn goede sparringpartners en helpen elkaar graag een stapje verder. De HR-afdeling is volop in ontwikkeling en daarbij kunnen we voor het vervolg jouw kennis en ervaring goed gebruiken!

In deze rol werk je ook samen met de afdeling KVM. In het kader van preventie, ergonomie, veiligheid en gezondheid zijn er veel raakvlakken waarin een goede samenwerking vereist is. Als Adviseur verzuim en inzetbaarheid heb je natuurlijk ook veel contact met de collega’s van verschillende organisatiedelen binnen Syndus Group. Jij bent tenslotte de adviseur met een duidelijke visie op het gebied van de drie thema’s verzuim, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid.

Syndus Group is een middelgrote organisatie met ongeveer 450 medewerkers. De organisatie groeit en is volop in ontwikkeling. Met onze ambitie om te groeien begrijp jij wel dat aandacht voor verzuim, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid belangrijk is.

Waarom is dit iets voor jou?

Je denkt mee in onze doelstelling(en) en verder dan dat. Daarnaast ben je in staat om zelfstandig te werken, ben je integer en beschik je over een flinke dosis inlevingsvermogen, maar denk je altijd in het belang van de organisatie. En verder:

  • Heb je een afgeronde Hbo-opleiding, bij voorkeur in de richting van HRM; 
  • Heb je enkele jaren ervaring in een soortgelijke rol. Je bent in ieder geval een aantoonbare specialist op het gebied van verzuim;
  • Heb je advieskracht. Je weet hoe je veranderingen in gang kan zetten en weet anderen daarin mee te krijgen. Daarbij heb je gevoel bij de organisatie en haar rol als werkgever;
  • Ben je alert, assertief en jezelf bewust van jouw rol.

Wat hebben wij jou te bieden?

Een aantrekkelijke, zelfstandige functie bij een binnen een groeiend, toekomstgericht bedrijf waarbij eigen initiatief en meedenken over nieuwe ontwikkelingen gestimuleerd wordt. Daarnaast:

  • Een goed salaris;
  • 27 vakantiedagen en 13 adv dagen. Tel maar uit!;
  • Een goede pensioenregeling via PME, zodat je ook op je oude dag kan genieten;
  • Een loyaliteitsbonus. Afhankelijk van het aantal dienstjaren;
  • Een premievrije aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering;
  • De mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen door het volgen van trainingen en aanvullende opleidingen in jouw vakgebied;
  • En veel leuke extra’s. Denk aan een collectieve zorgverzekering bij CZ, korting op jouw fitnessabonnement bij Bodyline en een duurzaam inzetbaarheidsbudget.

Word jij onze nieuwe collega?

Laat het ons weten en solliciteer direct via de knop 'Ik wil solliciteren'. Voor meer informatie neem contact op met onze collega Anniek van den Dool (HR Business Partner) via tel. 0031 (0)115 644 619.

 

Type Regulier
Soort dienstverband Fulltime
Opleidingsniveau HBO
Arbeidstijd 40,0
Plaatsingsdatum 12-12-2022
Sluitingsdatum 20-02-2023
Locatie Terneuzen

Senna Riemens

Corporate Recruiter
+31 115 644 622