Projectleider

Ben jij toe aan de volgende stap in je carrière en ken jij de voordelen van kunststof leidingsystemen? Dan is dit een mooie kans voor jou! Bij Amerplastics zijn wij op zoek naar een Projectleider.

In de functie van Projectleider bij Amerplastics ben je verantwoordelijk voor onze gehele projectenorganisatie op het gebied van kunststof leidingsystemen. Jij bent dus een belangrijke schakel tussen het werk wat we leveren, ons projectteam en onze opdrachtgever, de klant!

Wat doe je als Projectleider?

“We zijn trots op onze projecten. Zo hebben we in het afgelopen jaar een nieuwbouw leidingsysteem aangelegd van 2 kilometer lang in Rotterdam. Nu zijn we bezig met de installatie van een leidingnetwerk voor een paprika teler in Luttelgeest. Dit is een mooi, groen project dat zal bijdragen aan de kostenreductie ten aanzien van het aardgasverbruik van de klant.”

In deze functie ben je met name bezig met de totale coördinatie van de projecten vooraf en tijdens de realisatiefase. Je bezoekt projectlocaties en meet deze projecten zelfstandig op. Je stuurt het montage team aan en maakt keuzes in eventuele uitbesteding van mankrachten. Daarnaast maak je risicoanalyses inzichtelijk en heb je bijna dagelijks verschillende vergaderingen met collega’s van Amerplastics. Denk hierbij aan productiemeetings, werkvoorbereiding meetings en wekelijks overleg met de voorman van de werkplaats. Jij zorgt voor een goede overall-planning, bewaakt deze en stuurt bij waar nodig. Je streeft ernaar om de kwaliteit van onze projecten te verhogen, rendement te laten stijgen en natuurlijk faalkosten te minimaliseren. Hierbij staan veiligheid en de wensen van onze opdrachtgevers natuurlijk centraal. Als Projectleider opereer je in zeer grote mate zelfstandig, maar als spin in het web heb je dagelijks contact met tal van collega’s van de organisatie, waaronder calculatie, werkvoorbereiding, inkoop, uitvoering en facturatie.

Hoe ziet jouw werkplek eruit?

In de functie kom je werken in een gezellig team, waar een informele sfeer hangt en de organisatiestructuur als vlak wordt gezien. Jij zal in deze functie rechtstreeks rapporteren aan de directeur en je bent onderdeel van het kernteam van Amerplastics. In totaal werken er bij Amerplastics 45 medewerkers die samen met jou, als Projectleider, bezig zijn om de opdrachten bij onze klanten met hoge mate van kwaliteit en veiligheid te realiseren.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Terneuzen. Hier heb je jouw eigen kantoor. Echter, in deze rol zit je niet heel vaak achter jouw bureau in Terneuzen. Je pendelt tussen kantoor, de projectlocaties en onze opdrachtgevers in heel Nederland en België.

Amerplastics, onderdeel van de Syndus Group, heeft zich in de loop van haar ruim 50 jarige bestaan ontwikkeld tot een toonaangevend bedrijf voor levering, prefabricatie en installatie van kunststof leidingsystemen. In de industrie vinden de leidingsystemen van Amerplastics toepassing als nutsleidingen voor een breed scala van corrosieve vloeistoffen. Bluswaterleidingen, koelwater en afvalwater zijn toepassingen bij uitstek voor kunststof leidingsystemen. In de offshore markt worden vooral toepassingen gevonden voor bluswater en service water toepassingen. 

Waarom is dit iets voor jou?

 • Je hebt minimaal een afgerond mbo-diploma in een technische richting zoals bijvoorbeeld werktuigbouwkunde;
 • Je hebt 5 jaar werkervaring in een soortgelijke branche;
 • Je hebt ervaring in het zelfstandig opmeten van projecten én kent de voordelen van kunststof leidingsystemen.

En verder:

 • Ben je stressbestendig. Je moet om kunnen gaan met druk vanuit de klant, de risico’s van financieel beheer en je behoud het overzicht in onze projecten;
 • Ben je een fijne gesprekspartner en een echte teamspeler. Jij motiveert het team;
 • Werk je accuraat en ben je betrouwbaar;
 • Ben je flexibel, want geen dag is hetzelfde. Je maakt dagelijks veel kilometers en moet er tegen bestand zijn om jouw agenda last-minute om te moeten gooien. Daarnaast vind je het geen probleem om af en toe over te werken als dit het succes van een project bepaalt;
 • Staat veiligheid voor jou voorop!

Wat heeft Syndus jou te bieden?

Bij Syndus kun je rekenen op een afwisselende baan. Je verdient een goed salaris conform de CAO Metalektro. Daarnaast krijg je 27 vakantiedagen, 13 adv dagen en een goede pensioenregeling via PME. In deze functie behoort een auto van de zaak, smartphone en een laptop bij de primaire arbeidsvoorwaarden.

Bovendien bieden wij:

 • een loyaliteitsbonus vanaf vijf dienstjaren;
 • winstdelingsregeling;
 • een collectieve zorgverzekering bij CZ;
 • een premievrije aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering;
 • én 10% korting op een fitnessabonnement bij Bodyline;

Een assessment kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.

Word jij onze nieuwe collega?

Laat het ons weten! Solliciteer direct via de 'ik wil solliciteren' button! Voor inhoudelijke vragen over deze functie kun je contact opnemen met Marc Warmenhoven via 0031 (0)115 644 568.

Type Regulier
Soort dienstverband Fulltime
Opleidingsniveau MBO
Arbeidstijd 40,0
Plaatsingsdatum 12-10-2022
Locatie Terneuzen

Senna Riemens

Corporate Recruiter
+31 115 644 622