Kunststofbewerker/ Pijpfitter in opleiding

Als kunststofbewerker in opleiding word je opgeleid tot een technische vakspecialist in de wereld van kunststof pijpleidingsystemen. Hierbij kun je denken aan het prefabriceren en installeren van kunststof pijpleidingsystemen. Voor één project kunnen wel tientallen verschillende pijpstukken nodig zijn, die elk een eigen bewerking nodig hebben om te kunnen passen in het grote geheel. Met behulp van een driedimensionale tekening gaan jij en je collega’s in onze werkplaats aan de slag met het bewerken van verbindingen, zodat de pijpen perfect in elkaar passen. Hiervoor gebruiken wij verschillende onderdelen en technieken.  De handelingen worden maar voor een klein deel machinaal gedaan. Jouw handen zijn onmisbaar in dit hele productieproces!

De pijpleidingsystemen waar jij aan werkt worden toegepast voor bijvoorbeeld bluswaterleidingen, transportleidingen en afvoersystemen voor industriële toepassingen in de petrochemische en chemische industrie of boorplatforms. Een lek kunnen wij ons niet veroorloven. Ieder onderdeel wordt daarom getest. Dit doen we door het pijpleidingsysteem te vullen met water en onder druk te zetten tot 24 bar. Het maken van de verbinding vergt dus veel verantwoording. Als de druk te hoog is, knapt de verbinding uit elkaar bij het testen. Aan jou dus de taak om spanningsvrij te monteren en te laten functioneren.

Het aanleggen van het hele pijpleidingsysteem doet Amerplastics meestal zelf. Ben je eenmaal opgeleid tot kunststofbewerker, dan heb je de mogelijkheid om ons intern opleidingstraject tot volwaardig pijpfitter of service monteur te volgen. Onze pijpfitters worden naast het werk in onze werkplaats ook ingezet op (project-)locaties van onze klanten. Hier ben je dan verantwoordelijk voor het aanleggen en monteren van onze prefab pijpleidingsystemen of met het uitvoeren van spoedreparaties, zoals het repareren van een lekkage.

Waarom is dit iets voor jou?

  • Je bent nauwkeurig en beschikt over ruimtelijk verbeelding.
  • Veiligheid van mensen en middelen staan voor jou op de eerste plaats.
  • Je hebt affiniteit met techniek en bent op zoek naar een nieuwe uitdaging.
  • Je bent gemotiveerd en pakt deze kans met beide handen aan!

Hoe ziet jouw werkplek eruit?

Als kunststofbewerker/pijpfitter ben je werkzaam bij Amerplastics, onderdeel van de Syndus Group. Je bent voornamelijk te vinden in onze moderne werkplaats in Terneuzen samen met zo’n 10 collega’s.

Bij ons volg je een (intern) opleidingsprogramma. In het begin zal je voornamelijk veel meekijken en meewerken met een ervaren collega. Daarna werk je zelfstandig aan verschillende kunststof pijpstukken. Je krijgt van ons werkkleding, waaronder een blauwe overall en persoonlijke beschermingsmiddelen.

Training & Opleiding

In het opleidingsprogramma leiden wij je op tot volwaardig kunststofbewerker. Je leert onder andere lijmen en lassen (kunststof), conventioneel draaien en isometrische tekeningen (driedimensionaal) lezen. Dit doen we door je intensief te laten meekijken en meewerken met ervaren collega’s bij ons op de werkvloer die jou de kneepjes van het vak leren. Ben je na het eerste deel nog niet uitgeleerd? Dan leiden wij je verder op tot pijpfitter, zodat je allround ingezet kunt worden voor het prefabriceren van een pijpleiding tot aan de montage van een heel pijpleidingsysteem.

Wat hebben wij jou te bieden?

Bij Syndus verdien je een goed salaris conform de CAO Metalektro. Naast jouw salaris krijg je 27 vakantiedagen en 13 adv dagen. De eerste periode zal het contract lopen via Werk & vakmanschap. Kom je daarna in dienst bij Syndus, kom je ook in aanmerking voor een collectieve zorgverzekering bij CZ en een goede pensioenregeling via het PME. Daarnaast krijg je:

  • een loyaliteitsbonus vanaf vijf jaar in dienst;
  • een premievrije aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering;
  • georganiseerd bedrijfsvervoer;
  • 10% korting op een fitnessabonnement bij Bodyline;
  • én fietsen wordt extra beloond. 

Interesse?

Heb je interesse in ons (intern) opleidingstraject tot kunststofbewerker/pijpfitter? Neem dan contact op met Anniek van den Dool op 0115 - 644 619. Direct solliciteren kan natuurlijk ook via de knop ‘Ik wil solliciteren’. Wil je meer weten over de organisatie? Neem dan een kijkje op www.werkenbijsyndus.com.

Type Regulier
Soort dienstverband Fulltime
Arbeidstijd 0,0
Plaatsingsdatum 16-02-2022
Sluitingsdatum 09-03-2023
Locatie Terneuzen

Senna Riemens

Corporate Recruiter
+31 115 644 622