Leerling kunststofbewerker/-pijpfitter (BBL)

Wat doe je als leerling kunststofbewerker/-pijpfitter?

Als leerling kunststofbewerker word je opgeleid tot een technische vakspecialist in de wereld van kunststof pijpleidingsystemen. Onze kunststofbewerkers zijn verantwoordelijk voor het prefabriceren en installeren van kunststof pijpleidingsystemen. In onze werkplaats werk je aan de hand van isometrische tekeningen aan verbindingen en intakkingen voor onze pijpleidingsystemen. Deze pijpleidingsystemen worden gemaakt voor bluswaterleidingen, transportleidingen en afvoersystemen voor industriële toepassingen in de petrochemische en chemische industrie of boorplatforms.

Ben je eenmaal opgeleid tot kunststofbewerker, dan ga je verder met het opleidingstraject tot volwaardig pijpfitter. Onze pijpfitters worden naast het werk in onze werkplaats ook ingezet op (project-)locaties van onze klanten. Hier is de pijpfitter verantwoordelijk voor het aanleggen en monteren van onze prefab pijpleidingsystemen of met het uitvoeren van spoedreparaties.

Waarom is dit iets voor jou?

  • Je beschikt (bijna) over een VMBO-diploma of;
  • Je hebt affiniteit met de techniek en wilt jezelf ontwikkelen tot een technisch vakspecialist.
  • Nauwkeurig werken, ruimtelijk voorstellingsvermogen, doorzetter en flexibel zijn kenmerken die bij jou passen.

Hoe ziet jouw interne opleiding eruit?

Je wordt opgeleid tot een technische vakspecialist op mbo niveau 2. Je combineert de opleiding Pijpenbewerker bij Scalda met een baan bij Syndus Group.

De BBL-opleiding Pijpenbewerker volg je bij onze werkmaatschappij Amerplastics. Tijdens jouw opleiding combineer je één dag per week school bij Scalda met vier dagen praktijkonderwijs. Als onderdeel van het praktijkonderwijs volg je twee van de vier dagen praktijkonderwijs bij M-force gevestigd binnen het Centrum van Toptechniek Terneuzen (CTT). De andere twee dagen werk je onder coaching en begeleiding van onze Praktijkbegeleiders in de werkplaats van Amerplastics in Terneuzen.

Wat hebben wij jou te bieden?

Werken, leren én een salaris

Geld verdienen tijdens je opleiding? Tijdens jouw BBL-opleiding bij Syndus Group verdien je een volwaardig loon en wij betalen jouw volledige opleiding. Naast jouw salaris heb je recht op 27 vakantiedagen, 13 adv dagen en een collectieve zorgverzekering bij CZ. Bovendien bieden wij:

  • georganiseerd bedrijfsvervoer;
  • 10% korting op een fitnessabonnement bij Bodyline;
  • fietsen van en naar het werk wordt extra beloond;

Gegarandeerd een baan!

Heb je tijdens je opleiding helemaal je draai gevonden bij Amerplastics? Dan kom je na het behalen van jouw diploma in vaste dienst. Je krijgt vervolgens de kans om jezelf binnen de wereld van kunststof pijpleidingsystemen verder te ontwikkelen richting jouw droombaan!

Hoe ziet jouw werkplek eruit?

Wil je een beeld krijgen van jouw toekomstige werkplek? Wil je ervaren hoe het er in de werkplaats aan toe gaat? Vraag dan eens of je een dagje mee kunt lopen met onze collega’s van de werkplaats in Terneuzen. Geregeld bieden wij snuffelstages aan om je kennis te laten maken met ons bedrijf.


Word jij onze nieuwe collega?

Laat het ons weten en solliciteer direct via de knop ‘Ik wil solliciteren’! Wil je meer weten over ons intern opleidingstraject of het werk als kunststofbewerker/-pijpfitter? Neem contact op met onze collega Marc Warmenhoven (bedrijfsleider Amerplastics) via tel. 0031 (0)115 644 568.

Type BBL
Soort dienstverband Fulltime
Arbeidstijd 40,0
Plaatsingsdatum 15-02-2022
Locatie Terneuzen

Senna Riemens

Corporate Recruiter
+31 115 644 622