Manager Engineering & Purchasing

Heb jij visie, overtuigingskracht en wil je sturing geven aan een team? Voor Ferris zijn wij op zoek naar een Manager Engineering & Purchasing. Een veelzijdige functie waarbij je niet alleen op technisch gebied een leuke uitdaging hebt, maar ook op management niveau.

Wat je doet als Manager Engineering & Purchasing

Als Manager Engineering & Purchasing bij Ferris ben je betrokken bij de realisatie van projecten gericht op staalbouwconstructies voor onze klanten. Concreet betekent dit dat jij meehelpt onze processen zo optimaal te laten verlopen waarbij de doorlooptijden en milestones worden bewaakt en er een goede afstemming plaatsvindt tussen de verschillende afdelingen.

Je hebt hierbij twee aandachtsgebieden. Dat zijn de afdeling Engineering (tekenkamer) en de afdeling werkvoorbereiding, inkoop en facturatie. Voor deze twee afdelingen ben jij de direct leidinggevende. Met jouw leiderschapsstijl kun je jouw team motiveren om het beste zichzelf te halen en hen bewust te laten worden van hun rol binnen de organisatie.

Enkele verantwoordelijkheden behorende bij de functie:

  • Actief bijdragen aan het uitstippelen van de bedrijfsstrategie en deze omzetten naar concrete en haalbare doelen voor jouw afdelingen met als doel een positief bedrijfsresultaat en het verbeteren van interne processen;
  • Opstellen van planningen voor engineering en werkvoorbereiding en het bewaken daarvan;
  • Het beoordelen van projectplannen ter voorkoming van faal- en foutkosten;
  • Afstemmen van alle facetten van voorbereiding tot het afmelden van de uitvoeringspakketten tussen alle betrokken afdelingen;
  • Het dagelijks aansturen van het engineeringsteam, je streeft naar een zo efficiënt mogelijke uitvoering van de verschillende werken en projecten;
  • Je ontwikkelt het aankoopbeleid door en monitort dit naar duurzame relaties.

Hoe ziet jouw werkplek eruit?

Je komt te werken bij Ferris, onderdeel van de Syndus Group. Het kantoor van Ferris is gevestigd in Terneuzen. In Klaaswaal hebben we ook een kleine vestiging. Bij Ferris werken op dit moment ongeveer 115 medewerkers.

In deze rol ben je onderdeel van het kaderteam van Ferris. Dit kaderteam bestaat in totaal uit drie managers en één directeur, waaronder een Manager Operations en Technisch Commercieel Manager.
Samen zijn jullie verantwoordelijk voor het uitbouwen van de organisatiestrategie en het optimaliseren van de werkprocessen.

Daarnaast geef je directe sturing aan negentien collega’s verdeeld over de afdelingen Engineering, inkoop, werkvoorbereiding en facturering.

Waarom is dit iets voor jou?

  • Door het duidelijk implementeren van de bedrijfsstrategie en werkwijze geef je richting aan twee teams. Je weet hierbij individuele kwaliteiten van collega’s te combineren met goed teamwerk;
  • Naast je technische en organisatorische kwaliteiten ben je analytisch en financieel inhoudelijk sterk. Je kent je cijfers en weet ze te gebruiken voor verbeteringen en aansturing van processen.

Wat heeft Syndus jou te bieden?

Bij Syndus verdien je een goed salaris conform de CAO Metalektro. Naast een salaris krijg je 27 vakantiedagen, 13 adv dagen en een goede pensioenregeling via PME. Als Manager krijg je een auto van de zaak, smartphone en een laptop.

Bovendien bieden wij:

  • een loyaliteitsbonus vanaf vijf dienstjaren;
  • winstdelingsregeling;
  • mogelijkheid tot deelname aan een collectieve zorgverzekering bij CZ;
  • een premievrije aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering;
  • en nog veel meer …

Word jij onze nieuwe collega?

Laat het ons weten! Solliciteer direct via de knop ‘Ik wil solliciteren’! Voor inhoudelijke vragen over deze functie kun je contact opnemen met onze collega Wim Blondeel (directeur Ferris) via 0031 (0) 115 644 600.

Type Regulier
Soort dienstverband Fulltime
Arbeidstijd 40,0
Plaatsingsdatum 18-11-2021
Sluitingsdatum 28-02-2022
Locatie Terneuzen

Anniek van den Dool

HR-adviseur
0115 644 619