Technical Trainer Electrical Engineering

"Als je het leuk vindt om complexe zaken eenvoudig te maken en over te dragen aan een deelnemer en het niet erg vindt om met veel deadlines rondom de opleidingen te werken, dan is dit een baan voor jou."

Vacature

Als Technical Trainer Electrical Enginering bij Phoenix Contact B.V. ben je verantwoordelijk voor het verzorgen en implementeren van opleidingen in de industriële sector. Je houdt je bezig met het voorbereiden en inrichten van de opleidingen. Hierin verwerk je de kennis die een bepaalde groep nodig heeft om hun vakkennis te verdiepen. Je geeft deze opleidingen aan zowel interne als externe partijen. Dit houdt in dat je je collega’s gaat bijscholen om extra kennis op te doen zodat zij hun functie nog beter kunnen uitvoeren. Verder geef je opleidingen aan onze klanten, zodat deze partijen goed zijn opgeleid en de juiste kennis hebben om onze producten te gebruiken. Dit betekent dat je de trainingen zowel op onze eigen locatie in Zevenaar als op externe locaties in Nederland geeft. Je maakt onderdeel uit van de Phoenix Contact Academy. Dit team bestaat op dit moment uit 4 collega's. Je werkt nauw samen met de program manager. Samen werken jullie aan het onderhouden van onze nieuwe en bestaande opleidingen.

Werkweek

"Op een leuke werkdag merk je dat de deelnemer jouw voorbereide leerstof begrijpt en nieuwe inzichten verkrijgt."

"Op een minder leuke werkdag ben je bezig met veel repeterende werkzaamheden, waardoor je niet zoveel met mensen in contact bent."

Voorbeeld uit de praktijk

"Tijdens een training krijg je vanuit de groep een vraag die je niet direct kunt beantwoorden, maar die wel relevant is voor de training. Wat doe je?"

In de pauze van de training neem je contact op met een van de technische specialisten of consultants. De kans is aanwezig dat zij die specifieke situatie vanuit de praktijk als eens beantwoord hebben. Als dit niet het geval is, ga je na de training met een gespecialiseerde collega in Nederland het vraagstuk verder onderzoeken. Het kan zijn dat je hierbij samen werkt met een externe specialist van bijvoorbeeld het hoofdkantoor. Wanneer je de juiste informatie hebt verzameld, koppel je deze terug aan degene die de vraag heeft gesteld en sla je de opgedane kennis op in je leerstof.

Wat is vereist?

Hbo werk- en denkniveau
3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie
Je kunt een industriële elektrotechnische installatie a.d.h.v. de gestelde eisen/normen ontwerpen en installeren
Zitting in normcommissie (automatisering en/of elektrotechniek) is een pre
Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift
Je kunt analytisch denken en goed plannen
Je bent resultaatgericht en kunt zelfstandig werken
Je kunt goed een oordeel vormen en bent klantgericht
 

Wat krijg je?

€3.500 - €6.000 bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring)
38-urige werkweek
25 vakantiedagen en 7,5 dagen compensatieverlof
Voldoende opleidingsmogelijkheden en een eigen Academy
Variabele beloningsregeling
 

Wat doe je?

15% Demonstratie uitwerken en testen

15% Instructies voor opdrachten uitschrijven

15% Presentatie template updaten

15% Trainingen verzorgen

10% Instructieruimtes gereedmaken

10% Operationeel afdelingsoverleg

 

 

 

Plaatsingsdatum 22-08-2024
Locatie Zevenaar

Liane de Jong

HR Advisor
0613499108