Product Specialist, regio West-Nederland

De industriële aansluit- en automatiseringsoplossingen van Phoenix Contact maken het werk van onze klanten een stuk beter en eenvoudiger. Hoe? Dat weet jij haarfijn uit te leggen. Als productspecialist ken jij namelijk alle ins en outs van de producten in jouw portfolio. Voor de meest uiteenlopende toepassingen en branches heb jij een passende oplossing. Jij weet bovendien precies waar jouw klanten tegenaanlopen. Zo ben jij voor iedereen een gesprekspartner op niveau.

Of zoals je toekomstige collega Martin Roke, product specialist industrial components, het omschrijft: “Ik kan mezelf elke keer uitdagen door de vrijheid en ondersteuning die wordt gegeven om de beste oplossing aan onze klant te kunnen bieden”

Laat zien wat je in huis hebt als product specialist industrial 

Jij kent de laatste trends en ontwikkelingen als het gaat om industriële oplossingen voor de hightechindustrie van elektrotechniek en industriële automatisering. Jij vertelt graag alles over de toepassingsgebieden en mogelijkheden en jij overtuigt de klant met een demonstratie van de intelligente features en intuïtieve bediening. Jij helpt ze om met de producten uit jouw portfolio hun oplossingen te realiseren. In de rol van toegewijde product specialist ben jij een onmisbare schakel in het realiseren van onze commerciële doelstellingen. Jouw kennis is daarbij je grootste troef. Kennis die je steeds verder ontwikkelt en deelt met bestaande én nieuwe klanten. Het grootste gedeelte van de week ben je op pad en bezoek je klanten. Verder werk je een deel vanuit huis en op kantoor.  hebt hierbij nauw contact met de regiomanager, de key accountmanager en de product manager die jou voorzien van leads die je vervolgens zelfstandig oppakt. Samen dragen jullie bij aan het sales traject. Je verantwoordelijkheden bestaan onder andere uit het:

 • bezoeken van klanten en presenteren van de technische functionaliteiten, mogelijkheden en USP’s.
 • adviseren over het verbeteren en automatiseren van processen en systemen met behulp van onze producten.
 • signaleren en initiëren van verkoopkansen.
 • ontwikkelen en bijhouden van diepgaande kennis van het productportfolio, marktontwikkelingen en relevante wet- en regelgeving.

Breng jij mee wat wij in een product specialist 

Jij houdt ervan te pionieren en je ondernemerskwaliteiten optimaal te benutten. Dat komt goed uit, want bij ons krijg je die mogelijkheden volop. Dit doe je met de nodige inventiviteit en creativiteit. Wat niet betekent dat jij je eigen plan trekt, want jij gelooft dat een goede samenwerking de beste resultaten oplevert. Dit geldt ook voor de samenwerking met je klanten. Van machinebouwers tot installatiebedrijven en van system integrators tot paneelbouwers. Waar jij ook aan tafel schuift, je bent overal een betrouwbare partner met verstand van zaken. Ook beschik je over:

 • een hbo-diploma, bijvoorbeeld in de richting Elektrotechniek of Industriële Automatisering.
 • minimaal 2 jaar werkervaring in een technisch, commerciële functie zoals product specialist, technisch accountmanager of sales engineer.
 • kennis van procesoptimalisatie en engineeringssystemen.
 • een resultaatgerichte instelling en uitstekende communicatieve vaardigheden.

Bij Phoenix Contact in Zevenaar kan je rekenen op deze arbeidsvoorwaarden

Een baan waar het nooit saai is. In een innovatieve en technische omgeving waar elke dag wat nieuws te ontdekken valt. En waar oprecht veel ruimte is voor jouw eigen inbreng en ontwikkeling. Bovendien krijg je:

 • een brutomaandsalaris tussen de € 3.000 en € 5.500, afhankelijk van je kennis en werkervaring.
 • opleidingsmogelijkheden om je te blijven ontwikkelen.
 • 25 vakantiedagen en 7,5 compensatieverlofdagen.
 • een aantrekkelijke variabele bonusregeling.
 • een jaarcontract, met uitzicht op een vaste aanstelling.
 • een pensioenregeling waarbij wij ruim 60% van de premie op ons nemen.
 • een auto van de zaak. 
 • en bijdrage voor je sportabonnement en een fietsregeling, omdat we jouw vitaliteit belangrijk vinden.
 • thuiswerkmogelijkheden.

Solliciteer nu op de vacature van product specialist  bij Phoenix Contact

Ga jij als product specialist je stempel drukken op de toekomst van de industriële verbindingstechniek en -automatisering? Reageer via de button Direct Solliciteren en upload jouw CV en motivatiebrief voor een eerste kennismaking.

Soort dienstverband Fulltime
Functiegroep Sales
Vakgebied Techniek
Provincie Gelderland
Opleidingsniveau HBO
Carrièreniveau Mid-career
Plaatsingsdatum 15-07-2022
Sluitingsdatum 19-08-2022
Type Vast
Locatie

Liane de Jong

HR Advisor
+31 6 143 99 10