Content Marketeer

Jouw bloed gaat sneller stromen van online marketing, van campagnes voor new business én jij krijgt energie van het creëren en doorontwikkelen van de optimale digitale klantreis. Daarnaast zit jij vol met creatieve ideeën om ons merk op het netvlies en vervolgens in het hart van potentiële klanten te krijgen!

Als marketing communicatie specialist bij Phoenix Contact vind je het op de eerste plaats leuk om ervoor te zorgen dat wij als bedrijf met onze oplossingen onder de aandacht komen bij onze doelgroep. Zichtbaarheid en vindbaarheid staan centraal. Je bedenkt, ontwikkelt en voert creatieve campagnes die inspelen op de behoeften van onze klanten. Onze kennis delen en relevante content creëren is daarbij een belangrijk onderdeel. Technische productkennis hoef je niet mee te nemen want je werkt op vlak van contentcreatie nauw samen met onze productmanagers. Samen met hen ontwikkel je promotionele plannen die je vervolgens de wereld in helpt via de on- en offline kanalen die je nodig acht om het maximale resultaat te boeken. Bureau ondersteuning vanuit de creatieve hoek of op vlak van SEO en SEA spreekt voor zich. Je bent dus niet per definitie een SEO of SEA specialist maar vooral de pragmatische resultaatgerichte campagne spil in het web.  

Laat zien wat je in huis hebt als Marketing Communicatie Specialist - Content 

Jouw kerntaak is het genereren van marketing qualified leads en deze vervolgens nurturen en opwerken tot sales accepted leads. Dat doe je door het in kaart brengen van de volledige buyer journey. Aan de hand daarvan ontwikkel je crossmediale campagnes die gericht zijn op awareness en leadgeneratie. Daarnaast serveer je per touchpoint geschikte content uit via diverse (online) kanalen. Jij analyseert de resultaten die jouw activiteiten opleveren en op basis daarvan blijf jij de journey en funnel continu optimaliseren.

Jouw verantwoordelijkheden bestaan onder andere uit: 

 • het ontwikkelen en laten uitvoeren van o.a. leadgeneratie-, awareness-, introductiecampagnes voor onze diverse productgroepen, services en solutions.
 • nog beter positioneren van ons merk. Zorgen dat we op het netvlies van onze doelgroep blijven.
 • voortdurend aandacht geven aan krachtige werving van nieuwe leads.
 • samen met je collega’s ontwerpen en monitoren van al onze omnichannel marketingcampagnes.
 • analyseren van de resultaten van de lopende campagnes en deze delen met de Product Managers.
 • het plaatsen en beheren van content voor onze diverse digitale kanalen.
 • website beheer.

 Breng jij mee wat wij in een marketing campagne specialist willen zien? 

Het spreekt voor jou voor zich dat alles wat je doet begint bij de belevingswereld van de klant. En het is duidelijk dat je in staat bent om meerdere ballen tegelijkertijd in de lucht te houden. Je bent resultaatgericht en hebt plezier in het analyseren van data. Je hebt al eens meegewerkt aan een marketing communicatie jaarplan met duidelijke doelen en KPI’s.

Het in kaart brengen van kansrijke doelgroepen en bijbehorende buyer journeys zijn bekend terrein voor jou en je bent in staat om campagne plannen te smeden en vervolgens uit te voeren. Hierbij monitor en analyseer je data en zorg je ervoor dat je jouw activiteiten blijft optimaliseren. Je bent scherp op deadlines en budgetten en van nature leergierig, proactief en zoals gezegd klantgericht. Verder beschik je over:

 • een afgeronde hbo-opleiding richting Marketing/Communicatie en enkele jaren B2B-werkervaring in (online) marketing.
 • ervaring met campagnemanagement, leadgeneratie, marketing automation, CRM, e-commerce.
 • het vermogen om strategisch mee te denken en steek je vooral graag je handen uit de mouwen.
 • ervaring in het werken met media- en online bureaus (is een pré).
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. En beheers je ook Duits dan is dat een pré. 

Bovenal vinden wij het belangrijk dat je in het team past. En dat willen we graag met jou ontdekken door kennis te maken. De koffie of thee staat klaar!

Bij Phoenix Contact in Zevenaar kan je rekenen op deze arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende baan bij een Great Place to Work, in een team met 14 collega’s. Een baan waar het nooit saai is. In een informele en moderne omgeving waar elke dag wat nieuws te ontdekken valt. En waar oprecht veel ruimte is voor jouw eigen inbreng en ontwikkeling. Bovendien krijg je:

 • een bruto maandsalaris tussen de € 2.700 en € 4.230 afhankelijk van je kennis en werkervaring.
 • 25 vakantiedagen. 
 • opleidingsmogelijkheden om je te blijven ontwikkelen.
 • een variabele bonusregeling.
 • een pensioenregeling waarbij wij 65% van de premie op ons nemen.
 • omdat we jouw vitaliteit belangrijk vinden mogelijkheid kun je onder werktijd 1x per week te sporten.
 • een fietsregeling, omdat we jouw vitaliteit belangrijk vinden.
 • gratis fruit op je werkplek en een bedrijfsrestaurant met volop keuze voor een lekkere betaalbare  en gezonde lunch.

Solliciteer nu op de vacature van marketing communicatie specialist - content bij Phoenix Contact

Denk je dat jij past in ons team en wil je kennis komen maken? Reageer dan door op de button direct solliciteren te klikken en upload jouw CV en brief. Wij gaan graag met je in gesprek!

Provincie Gelderland
Opleidingsniveau HBO
Carrièreniveau Starter - mid career - senior
Plaatsingsdatum 03-07-2023
Sluitingsdatum 31-08-2023
Type Vast
Locatie Zevenaar

Liane de Jong

HR Advisor
0613499108