Strategisch inkoper

Wij zoeken een strategisch denker die de inkoopstrategie en -beleid van ons staalbouwbedrijf, Ferris, naar een hoger niveau kan tillen. Ben jij iemand met veel inkoopervaring die in staat is een proactieve rol te spelen bij verder structureren en professionaliseren van het inkoopproces? Neem dan contact met ons op!

Wat doe je als strategisch inkoper bij Ferris?

Als strategisch inkoper draag je de verantwoordelijkheid voor het inkopen van diensten en goederen binnen ons staalbouwbedrijf Ferris, waarbij je een cruciale rol speelt in de volledige bedrijfsketen. Als specialist op het gebied van inkoop zet je het organisatiebeleid om in een doordacht strategisch inkoopbeleid, waarbij je diepgaand inzicht hebt in zowel onze bedrijfsstructuur als de markt. Je commerciële inzicht maakt van jou een specialist die trends en marktontwikkelingen herkent. Deze expertise benut je om collega's te ondersteunen vanaf het tenderproces tot aan projectoplevering, waarmee je een solide basis legt voor ons gehele inkoopproces.

Een overzicht van jouw taken omvat onder andere:

  • Het opbouwen en onderhouden van sterke inkooprelaties met onderaannemers en leveranciers;

  • Het formuleren van een doordachte inkoopvisie en -strategie;

  • Beoordeling van verkoopvoorwaarden en contracten in nauw overleg met onze contractmanager;

  • Het maken van analyses met betrekking tot uitgaven en mogelijke besparingen;

  • Continu streven naar optimalisatie van het inkoopproces;

  • Als sparringpartner fungeer je voor inkoop gerelateerde vraagstukken binnen de volledige organisatie, en werk je nauw samen met het management.

Door deze diversiteit aan taken draag je bij aan een efficiënt en effectief inkoopproces, waarmee je de positie van onze organisatie in de markt verstevigt.

Hoe ziet jouw werkplek eruit?

In deze rol ligt de nadruk op samenwerking met diverse teams, waaronder het calculatieteam, bedrijfsbureau en projectmanagement. Daarnaast draag je de verantwoordelijkheid voor directe leidinggevende taken binnen de inkoopadministratie en daarbij vervul je een functionele rol met betrekking tot de werkvoorbereiding. Jouw werk rapporteer je regelmatig aan collega Jerry, de manager bedrijfsbureau en je voert jouw werkzaamheden uit vanaf ons hoofdkantoor in Terneuzen.

Waarom is dit iets voor jou?

  • Je beschikt over een HBO diploma in een technische, bedrijfskundige of commerciële richting;
  • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring met inkoop bij een aannemer of projectorganisatie;
  • Je bent iemand die zaken graag uitzoekt en uitdiept voor het beste projectresultaat;
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Wat hebben wij jou te bieden?

  • Een goed salaris conform CAO Metalektro;
  • 27 vakantiedagen en 13 adv dagen. Tel maar uit!;
  • De mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen door het volgen van trainingen en aanvullende opleidingen in jouw vakgebied;
  • Een goede pensioenregeling via PME en een premievrije aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering;
  • Én veel leuke extra’s. Denk aan een jaarlijks budget om te besteden aan jouw vitaliteit en gezondheid, een loyaliteitsbonus en gezellige bedrijfsfeestjes.

Wie zijn wij?

Syndus Group is een middelgrote organisatie met ongeveer 450 medewerkers. Ferris is onderdeel van de Syndus Group. Wij ontwerpen, fabriceren en monteren staalconstructies voor de sectoren industrie, (petro)chemie, energie, food en bouw. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in fabrieksonderhoud en aanpassingen van bestaande constructies (brownfield).

Enthousiast?

Laat het ons weten en stuur een bericht naar via vacatures@syndus.com. Voor meer informatie neem contact op met onze collega Niels Heijens (directeur Ferris) via +31 115 644 678 of WhatsApp via https://wa.me/31623046270.

Locatie Terneuzen

Senna Riemens

Corporate recruiter
+31 115 644 622