Projectleider Artificial Intelligence en Data Science (0,8 fte)

Ben je betrokken bij onze regio en de maatschappij, wil je impact maken én een bijdrage leveren aan nieuwe ontwikkelingen in de Techsector? Dan is deze functie misschien iets voor jou. Voor onze Business Unit Ontwikkeling & Innovatie, zijn we op zoek naar een junior / medior projectleider AI en Data Science.

 

Als publieke organisatie zijn onze kernwaarden de leidraad in ons werk. We werken transparant, missie gedreven en met een economisch perspectief. Door onze onafhankelijke positie zijn wij betrokken bij veel initiatieven in Oost-Nederland die bijdragen aan toekomstig welvaart van ons landsdeel. De AI-hub is één van die initiatieven.

 

AI-hub Oost-Nederland

AI-hub Oost-Nederland is een initiatief van Oost NL en een aantal regionale partners en maakt deel uit van een landelijk netwerk van zeven AI-hubs. We zijn tevens partner van de Nationale AI Coalitie (NL AIC). AI-hub Oost-Nederland helpt partijen hun weg te vinden in het AI-speelveld. We brengen partners, projecten en financieringsmogelijkheden in kaart en leggen de juiste verbindingen tussen de benodigde partijen. Hiervoor maken we gebruik van bestaande regionale, nationale en Europese samenwerkingsverbanden en netwerken.

 

Belangrijkste werkzaamheden:

 •  Je neemt de leiding in de samenwerking met collega’s van Oost NL en partners van AI-hub Oost-Nederland.
 •  Je levert een actieve bijdrage in werkgroepen.
 •  Het ontwikkelen van AI- en data-gedreven (innovatie)projecten met regionale, nationale of EU-financiering.
 •  Het uitvoeren, bewaken, bijsturen (indien nodig) en afstemmen van de projectplanning en ervoor zorgen dat de gewenste           projectresultaten worden behaald, zowel inhoudelijk als financieel.
 •  Het aansturen van externe experts en dienstverleners.
 •  Het coördineren van verschillende werkgroepen binnen AI-hub.
 •  Een actieve bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van AI-hub Oost-Nederland, inclusief jaarplannen en organisatie, en     het AI- en Data Science-ecosysteem.
 •  Het organiseren van voorlichtingsbijeenkomsten en ronde tafel sessies met ondernemers en AI-experts.

 

Wat verwachten wij van jou?

 •   Een HBO+ of academisch werk- en denkniveau.
 •   Affiniteit met AI, Data Science en data-gedreven businessmodellen.
 •   Kennis en ervaring met het ontwikkelen en managen van (innovatie)projecten, procesmanagement, business development en      het bouwen en ontwikkelen van consortia.
 •   Zelfstandigheid, probleemoplossend vermogen en resultaatgerichtheid.
 •   Ambitie om jezelf verder te ontwikkelen en door te groeien, bij voorkeur in het vakgebied AI.
 •   Je bent een communicatief sterk en een goede netwerker.
 •   Weet hoe je anderen moet motiveren om de gewenste resultaten te behalen.
 •   Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

 

Hoe doen wij ons werk?
De kernwaarden van Oost NL zijn betrokken, integer en vindingrijk. Deze uitgangspunten zijn voor ons net zo belangrijk als cijfers, namelijk de leidraad in ons werk. Maatschappelijk rendement en impact maken staan voorop, zo dragen wij óók bij aan de economie en werkgelegenheid in Gelderland en Overijssel.

Prettig werken vinden we belangrijk. Je kunt dan ook rekenen op aantrekkelijke (parttime) arbeidsvoorwaarden en een flexibele werkomgeving.

Over Oost NL
Oost NL is dé ontwikkelingsmaatschappij van Oost-Nederland. Oost NL is de verbindende partij voor (boven)regionale relaties gericht op het duurzaam versterken van de economische structuur. Wij steunen ondernemers bij de vestiging, ontwikkeling en financiering van hun ondernemingen. Wij zijn een publieke onderneming, hebben geen commercieel belang en nemen een onafhankelijke positie in tussen overheden, kennisinstellingen en ondernemers. Dat doen wij in opdracht van de provincies Overijssel en Gelderland en het ministerie van Economische Zaken & Klimaat.

 

Oost NL telt drie business units (Business Development, Capital en International) met ieder een aantal teams. Voor meer informatie zie ons bedrijfsprofiel Wie zijn we | Oost NL.

 

Standplaats:         Apeldoorn

Werkgebied:         Oost-Nederland

Salaris:                Het bruto maandsalaris voor een Projectleider is uiteraard afhankelijk van de wel of niet aanwezige relevante kennis en ervaring en ligt tussen de € 4.500,- en € 6.200,- bij fulltime (40 uur) dienstverband.

 

Meer informatie?
Dan kan je contact op nemen met Chris Willemsen, chris.willemsen@oostnl.nl of 06-28852115.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Locatie Apeldoorn

Chris Willemsen

projectmanager
06-28852115