Kraanmachinist in opleiding

Wil jij jezelf graag ontwikkelen tot gecertificeerd kraanmachinist? Vind jij het leuk om buiten te werken, heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel én ben je op zoek naar een baan met een goed salaris? Voor onze afdeling Cranage & Rigging bij Arentis zijn we op zoek naar aankomende kraanmachinisten!

Hoe ziet het opleidingstraject tot kraanmachinist eruit?

Als aankomend kraanmachinist volg je een intern opleidingstraject, waarbij je wordt opgeleid tot gecertificeerd kraanmachinist. Je zal eerst als hijsbegeleider (rigger) aan de slag gaan. Als hijsbegeleider ben je de steunpilaar op de werkvloer en ondersteun jij de kraanmachinist bij de hijswerkzaamheden. Je bent verantwoordelijk voor hijs- en takelwerkzaamheden en het veilig aanslaan en begeleiden van lasten. Als hijsbegeleider ben je als het ware de ‘oren en ogen’ van de kraanmachinist. Onze hijsbegeleiders vervullen dan ook een belangrijke rol bij het borgen van de veiligheid op de werklocatie. Naast deze werkzaamheden kun je ook ingezet worden voor het bedienen van machines, zoals hoogwerkers en verreikers. In je eerste werkperiode behaal je via Arentis een heftruck certificaat, een TCVT W4-07 certificaat en een VCA. Mocht je nog niet in het bezit zijn van een rijbewijs C en CE, dan wordt je tijdens je werkzaamheden als hijsbegeleider ingepland voor de rijopleiding.

Bij gebleken geschiktheid krijg je de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen tot gecertificeerd kraanmachinist. Hiervoor moet je eerst minimaal 6 tot 12 maanden werkzaam zijn geweest als hijsbegeleider. Uiteraard is de keuze aan jou. De één wilt het liefst met beide benen op de grond blijven staan en de functie van hijsbegeleider blijvend uitvoeren. De ander kiest er voor zichzelf door te ontwikkelen tot kraanmachinist. Het combineren van beide functies behoort ook tot de mogelijkheden.

Als kraanmachinist wordt je ingezet op verschillende werkzaamheden, waarbij jij verantwoordelijk bent voor het uitvoeren van hijs-werkzaamheden met de toegewezen kraan. Voor onze opdrachten en projecten kom je op veel verschillende werklocaties, maar het merendeel van de klussen vindt plaats in de petrochemie.

Waarom is dit iets voor jou?

  • Je beschikt minimaal over een VMBO-diploma en hebt affiniteit met de techniek;
  • Je wilt jezelf graag ontwikkelen en staat open voor het volgen van opleidingen en cursussen;
  • Je beschikt over een goed veiligheidsbesef en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel, daarnaast denk je in oplossingen en ben je stressbestendig.

Wat hebben wij jou te bieden?

  • Een goed salaris;
  • Een overwerkregeling á 150% en 200%;
  • 27 vakantiedagen en 13 adv dagen. Tel maar uit!;
  • Een goede pensioenregeling via PME, zodat je ook op je oude dag kan genieten;
  • Een premievrije aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering;
  • We zorgen ervoor dat onze hijsbegeleiders een gedegen en brede opleiding kunnen volgen en ruime ervaring opdoen in zowel horizontaal als verticaal transport;
  • Én veel leuke extra's. Denk aan een jaarlijks budget om te besteden aan jouw vitaliteit en gezondheid, een loyaliteitsbonus en gezellige bedrijfsfeestjes.

Hoe ziet jouw werkplek eruit?

Als aankomend kraanmachinist ben je werkzaam bij onze werkmaatschappij Arentis. Je standplaats is Terneuzen, maar je bent voornamelijk op locaties van klanten werkzaam in Zuidwest Nederland en regio’s Antwerpen en Gent. Als kraanmachinist in opleiding werk je nauw samen met onze hijsbegeleiders, kraanmachinisten, andere collega’s en op de locatie van onze klanten heb je te maken met verschillende disciplines.

Enthousiast?

Laat het ons weten en stuur een bericht naar vacatures@syndus.com. Voor inhoudelijke vragen over deze functie kun je contact opnemen met onze collega Jan Donze (afdelingshoofd Cranage) via tel. +31 (0)115 644 648 of WhatsApp via https://wa.me/31643154496.

Type Regulier
Soort dienstverband Fulltime
Arbeidstijd 40,0
Plaatsingsdatum 11-12-2020
Sluitingsdatum 21-12-2023
Locatie Terneuzen

Senna Riemens

Corporate Recruiter
+31 115 644 622