Business Developer Geïntegreerde Fotonica (0,8 à 1 fte)

Ben je betrokken bij onze regio en de maatschappij, wil je impact maken én een bijdrage leveren aan nieuwe ontwikkelingen in de Techsector? Dan is deze functie misschien iets voor jou.

De technologiedomeinen waarop wij ons richten zijn onder andere Advanced Materials & Manufacturing, Artificial Intelligence, Digital Economy & Industry, Semicon & Geïntegreerde Fotonica én Robotica.

Belangrijkste werkzaamheden:

·        De focus van deze functie ligt op het ontwikkelen van innovatieve samenwerkingsprojecten op het gebied van geïntegreerde fotonica.

·        Vanuit jouw eigen expertisegebied begeleid je technische innovatieve (mkb-)bedrijven en/of samenwerkingsprojecten bij de verdere uitwerking van hun technisch gerelateerde ecosysteem projecten of business cases.

·        Je levert samen met anderen een bijdrage aan een gehonoreerde Nationale Groeifondsaanvraag Photondelta | Projecten ronde 2 Nationaal Groeifonds waarbij je bedrijven en startups ondersteunt bij onderzoek en innovaties ten behoeve van de directe technologieontwikkeling voor geïntegreerde fotonica.

·        Je levert een belangrijke bijdrage in de ontwikkeling en business case van een heterogene foundry.

·        Je gaat in eerste instantie aan de slag in Oost-Nederland, van waaruit je jouw activiteiten spiegelt aan de nationale en Europese ontwikkelingen.

·        Je volgt de ontwikkelingen in de markt, voert gesprekken met bedrijven en kennisinstellingen, selecteert kansrijke projecten samen met de ecosysteempartners, helpt bij het uitwerken van de plannen en toetst op mogelijkheden binnen regionale, provinciale, nationale en Europese fondsen.

·        Je bouwt, onderhoudt en ontsluit een (inter)nationaal netwerk van in- en externe stakeholders/partners en andere relevante ecosystemen zoals hightech, med-tech, energie, automotive en semicon.

·        Je gaat vanuit die activiteiten bijdragen aan de invulling van de maatschappelijke uitdagingen waar Oost-Nederland voor staat, met specifieke aandacht voor digitalisering, circulariteit en verduurzaming en mogelijke cross-overs met andere sectoren.

 

Wat verwachten wij van jou?

·        Een afgeronde academische opleiding.

·        Relevante werkervaring in het gerelateerd werkveld is een pré.

·        Je neemt relevante ervaring mee op het gebied van ecosysteemontwikkeling, consortiumvorming en valorisatie, bij voorkeur in een hightech omgeving.

·        Kennis van én ervaring met procesmanagement, business development en/of innovatie.

·        Goede bekendheid met de geïntegreerde fotonica en semicon industrie in Oost-Nederland is een pre, vooral daar waar het gaat om de transities waar bedrijven mee worden geconfronteerd, de kansen die deze opleveren en de ondersteuning die ze daarbij kunnen gebruiken.

·        Oplossings- en resultaatgericht, ondernemend, neemt initiatief en weet impact te realiseren.

·        Je houdt van afwisseling en krijgt energie van interactie met het bedrijfsleven en kennisinstellingen.

·        Je bent van nature een netwerker, een verbinder, communicatief en contactueel sterk.

·        Je beschikt over een goede politiek-bestuurlijke antenne.

·        Je bent in staat om het vakgebied te overstijgen, relaties te onderhouden en samen te werken in teams met verschillende expertises.

·        Je bent nieuwsgierig, analytisch en een zelfstarter.

·        Je kan (technisch) moeilijke onderwerpen makkelijk (en duidelijk) begrijpen en communiceren.

Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

 

 

Locatie

Ron Nuwenhof

Teammanager
06-24133722